Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby - Sekretariat: (+45) 43262365 - Regnskabsadministration Klubadministration

Artikler

Udskriv

Ændring i kravene til VFR

Ændring i kravene til VFR (tillægsbevis)

Fra og med dags dato, er kravet til VFR bevis blevet ændret til, at man skal opfylde det krav, som står beskrevet i BL 9.5 stk. 8.2.1. Altså udelukkende have bestået prøven i Love og Bestemmelser (Luftfartsret).

Som info kan vi nævne, at vi i DHPU fra 2019, vil tilbyde undervisning og prøveaflæggelse i Luftfartsret.
Hvordan det kommer til at forløbe er stadig på tegnebrættet, men I vil blive holdt underrettet 

Har man spørgsmål til ovenstående kan disse rettes til vores Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (Poul Henriksen)

Udskriv

Ny SAFEPRO/PARAPRO på vej

Så er der spændende nyhed fra FAI/CIVL - nye versioner af både SAFEPRO og PARAPRO er på vej (vi venter bekræftelse på den endelig versioner fra CIVL/FAI). Men vi kan forvente at de nye versioner vil hedde SAFEPRO-Delta for hangglider og SAFEPRO – Para for Paraglider. De vil være en dels anerledes til det system vi har i dag, for eksempel:

 • Der bliver 4 elever trin
 • Det bliver ikke længere et krav for at være distancepilot for at være trin 5 pilot (det åbner for piloter der vil være chefinstruktør men ikke nødvendigvis gerne flyve distanceflyvning).
 • Der bliver flere specialiseringstrin når man er nået til trin 5 ’senior pilot’- fx. distanceflyvning, konkurrenceflyvning og aerobatics.
 • Kundskaber, færdigheder og holdninger bliver erstattet med kundskaber, færdigheder, erfaringer og attitude.
 • Der udstedes beviser til alle trin.

Her kan du sammenligner vores nuværende system og den forventet versioner af SAFEPRO-Delta/Para:

Safepro/Parapro (i   dag)

SAFEPRO - Delta

SAFEPRO – Para

Progression

Trin 1 -2 Bakkeglidning/

højdeglidning

Trin 1 Bakkeglidning

Trin 2 Højdeglidning

Trin 1 Bakkeglidning

Trin 2 Højdeglidning

Elevtrin

Trin 3 let flyvning

Trin 3 Let hang

Trin 4 Hangflyvning

Trin 3 Aktivflyvning

Trin 4 Hangflyvning

Trin 4a Accuracy

Elevtrin

Trin 4 Avanceret flyvning

Trin 5 Senior Pilot

Trin 5 Senior Pilot

Pilottrin/ adgang til   instruktørbevis

Trin 5 Distance flyvning

Trin 5b Distance flyvning

Trin 5c Konkurrence (Race)

Trin 5b Distance flyvning

Trin 5c Konkurrence (Race)

Trin 5d Aerobatics

Pilot trin

På jeres flyvebeviser vil du også få en farve og symbol der matcher det trin du har (NB: der mangle tillægs ratinger for HGer):

                  

 

Tidshorisont:

Vi forventer at de enedlige version bliver bekræftet af CIVL/FAI indenfor den næste måned. Udover det kan vi desværre ikke oplyse hvornår det nyt system vil være klare i DHPU regi, men vi er i gang med en ny udkast af Driftshåndbogen som inkluderer SAFEPRO-Delta og SAFEPRO-Para, samt de feedback og ændringsforslag fra klubberne. Den ny bog skal godkendes af TBBST før den kan træde i kraft – hvor lange det tager kan vi ikke svar på.

 

 

Udskriv

Aftalen for Paragliding på Herstedhøje i Vestskoven i 2018

Aftalen for Paragliding på Herstedhøje i Vestskoven for 2018

Naturstyrelsen giver på baggrund af en konkret henvendelse fra "Dansk Hanggliding og Paragliding" tilladelse til, at klubber under foreningen kan udføre paragliding med start og landing på Herstedhøje i Vestskoven på følgende vilkår:

 •  Flyvninger med mere end 10 skærme skal bookes via booking.naturstyrelsen.dk på forhånd.
 •  Flyvning med færre end 10 skærme kan bare gennemføres, idet det forudsættes, at stier ikke spærres under letning og landing.
 •  Der må lettes og landes på arealet. Arealet er en del af en fold med græssende dyr og anvendes også af mange skovgæster. Der skal tages hensyn til øvrige besøgende og deres aktiviteter samt de græssende dyr.
 •  Grej skal bæres ind og ud af folden. Biler skal parkeres på de offentlige P-pladser.
 •  Der må ikke flyves med påmonteret motor.
 •  Denne tilladelse er udelukkende grundejers tilladelse til at lette fra og lande på arealet og erstatter ikke evt. tilladelser fra andre myndigheder.
 •  Flyvning foregår på eget ansvar.
 •  Klubben står selv for den nødvendige sikkerhed i forhold til flyvningen og de øvrige besøgende.
 •  Det forudsættes, at der udføres træning som klubaktivitet og ikke kommercielle kurser.
 •  Tilladelsen gælder som udgangspunkt indtil videre.
 •  Såfremt ovenstående vilkår ikke overholdes kan Naturstyrelsen trække tilladelsen tilbage uden videre varsel.

 

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte DHPUs udviklingskonsulent via mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Udskriv

Klubleder Kongres 2017

 

Til alle klubformænd

                                                                                                                                                                                    Den 9. september 2017

Vedr. Klubleder Kongres 2017

Som tidligere varslet, inviterer Dansk Hanggliding og Paragliding Union formænd og næstformænd fra vores tilknyttede klubber til Klubleder Kongres på SAS Radisson i Odense.

lørdag d. 25. november kl. 12.00

(Der serveres frokost)

 

Formålet med Klubleder Kongressen er, at orientere klubberne omkring den kommende 5-års plan som igangsættes allerede i januar 2018 og løber indtil 2023. Økonomien er blevet forhandlet færdig, og bestyrelsen kan derfor nu fuldt ud fortælle om hvilke konkrete initiativer vi ønsker at iværksætte, vores målsætninger samt hvorledes økonomien bakker op omkring dette – det har været et stort arbejde, og vi glæder os til at dele det hele med jer.

På dagen vil følgende emner blive berørt

 •         DHPUs strategi og målsætninger
 •        Vores økonomi
 •         Hvad kan DHPU tilbyde Jer?
 •         Klubstruktur – nye muligheder.
 •         Samarbejde mellem klub og forbund

Bestyrelsen ønsker en åben og positiv dialog om alle dagens emner, og derfor er der indlagt muligheder for diskussion mellem hvert emne, således at alle får mulighed for at kommentere.

Efter dagens møder vil bestyrelsen gerne inviterer på en hyggelig aften hvor der ligeledes ligges op til, at man i en afslappet atmosfære kan få sig en samtale med et bestyrelsesmedlem omkring mere konkrete emner som rører sig i din klub – det kan være alt fra økonomi til hvordan I kan få mere ud af vores samarbejde. Skulle I ønske, en uformel samtale med et bestyrelsesmedlem, må dette gerne meddeles vores sekretariat således, at vi kan sætte tid af til dette.

Tilmelding til kongressen er påkrævet senest d. 10. november 2017. Overnatning kan tilkøbes for 995,- (dobbeltværelse) og 795,- (enkeltværelse) og sker gennem direkte kontakt til hotellet, nævn blot, at du deltager i et DHPU arrangement.

Skulle din klub have et ekstraordinært ønske om, at flere end 2 fra bestyrelsen deltager på kongressen, kan der rettes henvendelse til vores sekretariat.

OBS. Søndag d. 26. november kl. 13.00 afholdes der budgetmøde samme sted, og der er således en oplagt mulighed for, at få indflydelse på budgettet for 2018.

 

Vi håber, at se så mange som muligt til en spændende dag!

 

шаблоны joomla 2.5