Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby - Sekretariat: (+45) 43262365 - Regnskabsadministration Klubadministration

Udskriv

Pressemeddelelse - Pylon Race 2015

Publikumsvenlig flyvesport på Lindtorp Flyveplads på lørdag

Lørdag den 27. juni kan interesserede opleve en helt ny og publikumsvenlig flyvesport ved Lindtorp Flyveplads.

Dansk Hanggliding og Paragliding Union afholder i samarbejde med den lokale paraglider-klub, Parafun, Skandinaviens første pylonrace for motoriserede paraglidere.
Deltagerne flyver med en paraglider - en skærm, som minder lidt om en faldskærm - med en motor på ryggen. Flyvningen foregår i få meters højde mellem oppustelige pyloner. En slags agility for piloter.

»Motordelen inden for vores sport vokser kraftigt i disse år. Og pylonrace er en helt ny måde at konkurrere inden for flyvning. Sporten har kun eksisteret i et par år, men vi forventer, at det bliver meget populært,« forklarer Michael Olesen, der er formand for Dansk Hanggliding og Paragliding Union.

Han og de lokale arrangører håber lige nu på tørt og nogenlunde vindstille vejr i weekenden. Det er nemlig altafgørende for gennemførelsen af arrangementet. Fredag er piloterne samlet til træning ved Lindtorp, mens selve konkurrencen finder sted lørdag. Formand for Parafun, Finn Ommestrup, er spændt.

»Jeg er stolt af, at vi som klub har muligheden for at arrangere konkurrencen på vores hjemmebane. Jeg er glad for den tillid, vi er blevet vist af vores union og af Struer Kommune. Det er første gang for os, og det er på mere end en måde et »pilotprojekt«. Jeg håber, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed, som kan vokse sig større og på sigt måske blive en air-festival med deltagelse af flere former for flysport,« siger Finn Ommestrup.

Allerede i år er der mulighed for at se flere af de aktiviteter, der normalt foregår på Lindtorp Flyveplads. Hvis vejret tillader det, laver faldskærmsklubben opvisning, ligesom der vil være udstillet et ultra-light motorfly på pladsen.

»Vi har svært ved at garantere en tidsplan, da vi er afhængige af vejret. Men der bliver helt sikkert noget spændende at se på for de tilskuere, der lægger vejen forbi Lindtorp på lørdag,« siger Finn Ommestrup.

Udskriv

Swoop Challenge flyttes en dag frem i kalenderen

På grund af udsigten til dårligt vejr på lørdag den 13. juni, hvor årets Swoop Challenge Finals var planlagt til at finde sted mellem 13.00 og 17.15 på Peblinge Sø, flyttes de to eventdage i København nu begge en dag frem i kalenderen. Derfor ser programmet nu ud som følger:

Torsdag den 11. juni, Swoop Night Lights:

Åbningsshow 18.00-20.00 med spektakulær faldskærmsopvisning fredag aften foran Toldboden og By & Havns hovedkvarter i Københavns Havn, Nordre Toldbod 14-18, 1259 København K.

Fredag den 12. juni, Swoop Finals:

Selve konkurrencedelen ud for Kaffesalonens bådebro på Peblinge Sø, hvor 16 af verdens bedste faldskærmsatleter dyster om Swoop Challenge-titlen. Dette sker fra cirka 14.00-19.00, hvor de 16 springere først har en testrunde, før de kaster sig ud i de to konkurrencerunder. Adresse: Peblinge Sø ned mod Dronning Louises Bro - foran Kaffesalonens bådebro, Peblinge Dossering 6, 2200 København N.

Program fredag den 12. juni for Swoop Finals:

14:00                  DJ Casper Christensen spiller

14:25-15:15        Opvarmningsrunde for atleterne der får et testspring hver

15:30-16:00        Livekoncert med Johann

16:00-17:00        Finalerunde 1

17:00-18:00        Finalerunde 2

18:00-19:00        Præmieceremoni og afslutning

Udskriv

DHPU deltager i Swoop Challenge CPH

Fredag aften den 12. juni arrangeres et spektakulært luftshow over København, og der inkludere DHPUs Display Team.

Åbningsshowet finder sted mellem 18.00 og 20.00 foran Toldboden og By og Havns hovedkvarter på Nordre Toldbod, udover det vil DHPU stille op med et telt og lave PR arbejde. Teltets lokation er markeret på kortet nedenfor med DHPUs logo:

Igen på lørdag den 13. juni vil DHPU stille op med en telt lige ved siden af Peblinge Sø. Teltets lokation er markeret på kortet nedenfor med DHPUs logo:

 

mere information: http://swoopchallenge.com/da/ 

 

Udskriv

Vigtigt om højdedispensationen

 

"OBS - HØJDEDISPENSATION - OBS"
 

Reference til Driftshåndbogen Del 920 omhandlende Højdedispensation, hvor der står: "Først når piloten er registreret på Højdedispensationslisten, må piloten flyve over 3.500 ft MSL i henhold til denne dispensation.”

 

På given foranledning skal det lige gøres klart, at processen har en eller to forskellige arbejdsgange:
1. Chefinstruktører indstiller til DHPUs sekretariat om at få piloter optaget på listen.
2. Piloter skal under flyvning medbringe en kalibreret højdemåler - man må altså gerne låne sig frem. Efter kalibrering sendes kalibreringsattesten til sekretariatet for registrering.

 

Læs selv op på Del 920. Hvis noget er uklart formuleret, så giv et pip og send mig en mail, så vi kan forbedre det, men indtil videre skal man altså selv checke op med sekretariatet, om man er optaget på listen før flyvning over 3.500'.

 

Med venlig hilsen
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  (link til direkte mail)

 

Udskriv

DM og Nordiske Mesterskaber i hanggliding

Fra lørdag den 23. til søndag den 31. maj dannede Fasterholt Hanggliding og Paragliding center rammen for afvikling af nordiske mesterskaber i hanggliding.

Desværre var vejret ikke helt med os i år – så det blev kun til 3 heats. Første dag var den bedste og bød nok også på den smukkeste opgave: Målflyvning fra Fasterholt til Lyngå. Dette er en opgave på lidt over 60 km, som går hen over hede og plantagerne nordøst for Fasterholt og senere henover det smukke område omkring Silkeborg.

2. heat bød på en 56 km dogleg med mål i nærheden af Juelsminde. Forholdene var ret vanskelige, men alligevel lykkedes det to piloter at nå næsten i mål.

Sidste heat blev til endnu en målflyvning til et smukt område nord for Horsens fjord. Her kom 3 piloter i mål. Pga. forholdene var vi først i stand til at sætte opgaven i gang kl. 17. Sidste mand kom i mål kl. 19:30.

Resultat:

1. plads: Flemming Lauridsen
2. plads: Nils Ole Dalby
3. plads: Mikkel Krogh

Se mere her:

https://airtribune.com/hgnordicopen2015

https://www.dr.dk/tv/se/vores-vejr/vores-vejr-2015-05-24#!/

http://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=44160

http://www.tvmidtvest.dk/indhold/flemming-lauridsen-nordisk-mester-i-hanggliding

 

Vindere, (Fra V til H) Mikkel Krogh, Flemming Lauridsen, Nils Ole Dalby

En glad og tilfreds Bob i mål lige nord for Horsens Fjord

шаблоны joomla 2.5