Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby - Sekretariat: (+45) 43262365 - Regnskabsadministration Klubadministration

Udskriv

Pressemeddelelse - Pylon Race 2015

Publikumsvenlig flyvesport på Lindtorp Flyveplads på lørdag

Lørdag den 27. juni kan interesserede opleve en helt ny og publikumsvenlig flyvesport ved Lindtorp Flyveplads.

Dansk Hanggliding og Paragliding Union afholder i samarbejde med den lokale paraglider-klub, Parafun, Skandinaviens første pylonrace for motoriserede paraglidere.
Deltagerne flyver med en paraglider - en skærm, som minder lidt om en faldskærm - med en motor på ryggen. Flyvningen foregår i få meters højde mellem oppustelige pyloner. En slags agility for piloter.

»Motordelen inden for vores sport vokser kraftigt i disse år. Og pylonrace er en helt ny måde at konkurrere inden for flyvning. Sporten har kun eksisteret i et par år, men vi forventer, at det bliver meget populært,« forklarer Michael Olesen, der er formand for Dansk Hanggliding og Paragliding Union.

Han og de lokale arrangører håber lige nu på tørt og nogenlunde vindstille vejr i weekenden. Det er nemlig altafgørende for gennemførelsen af arrangementet. Fredag er piloterne samlet til træning ved Lindtorp, mens selve konkurrencen finder sted lørdag. Formand for Parafun, Finn Ommestrup, er spændt.

»Jeg er stolt af, at vi som klub har muligheden for at arrangere konkurrencen på vores hjemmebane. Jeg er glad for den tillid, vi er blevet vist af vores union og af Struer Kommune. Det er første gang for os, og det er på mere end en måde et »pilotprojekt«. Jeg håber, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed, som kan vokse sig større og på sigt måske blive en air-festival med deltagelse af flere former for flysport,« siger Finn Ommestrup.

Allerede i år er der mulighed for at se flere af de aktiviteter, der normalt foregår på Lindtorp Flyveplads. Hvis vejret tillader det, laver faldskærmsklubben opvisning, ligesom der vil være udstillet et ultra-light motorfly på pladsen.

»Vi har svært ved at garantere en tidsplan, da vi er afhængige af vejret. Men der bliver helt sikkert noget spændende at se på for de tilskuere, der lægger vejen forbi Lindtorp på lørdag,« siger Finn Ommestrup.

Udskriv

Swoop Challenge flyttes en dag frem i kalenderen

På grund af udsigten til dårligt vejr på lørdag den 13. juni, hvor årets Swoop Challenge Finals var planlagt til at finde sted mellem 13.00 og 17.15 på Peblinge Sø, flyttes de to eventdage i København nu begge en dag frem i kalenderen. Derfor ser programmet nu ud som følger:

Torsdag den 11. juni, Swoop Night Lights:

Åbningsshow 18.00-20.00 med spektakulær faldskærmsopvisning fredag aften foran Toldboden og By & Havns hovedkvarter i Københavns Havn, Nordre Toldbod 14-18, 1259 København K.

Fredag den 12. juni, Swoop Finals:

Selve konkurrencedelen ud for Kaffesalonens bådebro på Peblinge Sø, hvor 16 af verdens bedste faldskærmsatleter dyster om Swoop Challenge-titlen. Dette sker fra cirka 14.00-19.00, hvor de 16 springere først har en testrunde, før de kaster sig ud i de to konkurrencerunder. Adresse: Peblinge Sø ned mod Dronning Louises Bro - foran Kaffesalonens bådebro, Peblinge Dossering 6, 2200 København N.

Program fredag den 12. juni for Swoop Finals:

14:00                  DJ Casper Christensen spiller

14:25-15:15        Opvarmningsrunde for atleterne der får et testspring hver

15:30-16:00        Livekoncert med Johann

16:00-17:00        Finalerunde 1

17:00-18:00        Finalerunde 2

18:00-19:00        Præmieceremoni og afslutning

шаблоны joomla 2.5